شكلات تلخ، به شكلاتي گفته ميشود كه ميزان كاكائو اضافه شده به آن بسته به ميزان ماده خشك تا ۷۵درصد رسيده و ميزان شكر آن بسيار كم است؛ به اين معنا كه اصل عمده مخلوط اوليه شكلات، كاكائوست. شكلات تلخ يا سياه از نوع ۲۰ درصدي آغاز ميشود. اين نوع شكلات خيلي تلخ و رنگ آن هم خيلي تيره نيست.
شكلات تلخ از جمله پرطرفدارترين مواد خوراكي در سرتاسر جهان است. شكلات انواع مختلفي دارد و با توجه به محبوبيت و داشتن طعم مطلوب فرآورده هاي مخلفي از اين ماده خوشمزه توليد شده است. شكلات تلخ از جمله مفيدترين مواد خوراكي به شمار مي آيد كه اگر در زمان مناسب مصرف شود، فوايد بسياري خواهد داشت.
شكلات تلخ، به شكلاتي گفته ميشود كه ميزان كاكائو اضافه شده به آن بسته به ميزان ماده خشك تا ۷۵درصد رسيده و ميزان شكر آن بسيار كم است؛ به اين معنا كه اصل عمده مخلوط اوليه شكلات، كاكائوست. شكلات تلخ يا سياه از نوع ۲۰ درصدي آغاز ميشود. اين نوع شكلات خيلي تلخ و رنگ آن هم خيلي تيره نيست. اين حد تيرگي پايه شكلات است و در نمونههاي مرغوب شكلات، نيمدرصد به نيم درصد حد تيرگي شكلات افزايش مييابد تا به ۹۷ درصد ميرسد.
تركيبات پلي فنيلي موجود در كاكائو تلخ باعث بهبود روند خون رساني بدن به ويژه بهبود خون رساني به مغز و در نتيجه عملكرد مغز ميشود به علاوه كافئين موجود در آن براي افزايش تمركز نيز مفيد است.
كاكائو تلخ از پوست در برابر تاثيرات پير كننده نور خورشيد محافظت ميكند. و خطر ابتلا به سرطان پوست را نيز كاهش ميدهد.
كاكائو تلخ در افراد مبتلا به بيماريهاي كبدي مانند يك مرهم عمل ميكند و مصرف آن در كنار دارو ميتواند در تسريع روند درمان اين بيماري موثر باشد.
در افراد مبتلا به آلرژيهاي غذائي، شكلاتهاي تلخ به دليل داشتن ميزان زياد مادهٔ خشك ممكن است آلرژي آنها را تشديد كند.
همچنين اين شكلاتها در افراديكه مبتلا به عارضهٔ كهير هستند، ممكن است موجب تشديد بيماري شود.
براي افراد مضطرب نيز توصيه ميشود مصرف اين شكلاتها محدود شود، زيرا شكلاتها بهدليل داشتن كافئين زياد، باعث افزايش اضطراب ميشوند.
با توجه به اينكه شكلات يكي از موادي است كه نسبت آرژينين به ليزين در آن زياد است، به افراديكه زمينهٔ تبخال زدن دارند توصيه ميشود كمتر شكلات مصرف كنند و با توجه به اينكه درصد مادهٔ خشك شكلات تلخ زياد است در افراد مبتلا به اين عارضه، محدوديت مصرف اين نوع شكلات بايد بيشتر رعايت شود.
بررسيهاي بلندمدت نشان ميدهند كه مصرف اين نوع شكلات به دليل داشتن كافئين زياد در زنان مبتلا به بيماري فيبروكيستيك پستان باعث تشديد عوارض بيماري ميشود.
كافئين اسيدمعده را افزايش ميدهد، مصرف موادغذائي حاوي كافئين زياد، مانند شكلات تلخ، ممكن است باعث وخامت زخممعده در افراد مبتلا به اين بيماري شود. همچنين بيماران مبتلا به رفلاكس معدي مري بايد مصرف موادغذائي حاوي كافئين زياد را محدود كنند.
كافئين مادهاي محرك است و تأثيرات آن تا ۲۰ ساعت در بدن باقي ميماند. از اينرو، افراد مبتلا به بيخوابي بايد از مصرف اينگونه شكلاتها خودداري كنند.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
- چهارشنبه ۱۳ فروردین ۹۹ | ۰۲:۵۷
- ۷۷ بازديد
- ۰ نظر